1. Anasayfa »
  2. Faydalı Bilgiler

Direksiyon sınavında en sık yapılan 10 hata

Direksiyon sınavında en sık yapılan ve sürücü adaylarının elenmesine neden olan 10 hata.

1- Araca biner binmez emniyet kemerini takmamak Direksiyon sınavında en sık yapılan hataların başında emniyet kemeri takmamak geliyor. Emniyet kemerini takmayı unutan adaylar, doğrudan başarısız sayılıyorlar. Unutmayın emniyet kemeri sizi koltuğa değil hayata bağlar.

2- Şerit değiştirirken ayna kontrolü yapmamak Direksiyon sınavında birçok aday şerit değiştirirken dikiz aynalarını kontrol etmeyi unutuyor. Önünüzdeki aracı sollamak için şerit değiştirdiğinizde eğer ayna kontrolü yapmayı unutmuşsanız ehliyetiniz sonraki sınava kalıyor. Demedi demeyin.

3- Araç sollarken sinyal vermemek Ayna kontrolü gibi sinyal vermek de çok önemli. Sollama yaparken sinyal vermeyi unutursanız kazaya davetiye çıkarmış oluyorsunuz.

4- Rampada aracı stop ettirmek Rampada dur kalk manuel vitesi araç kullanan bir çok sürücü adayı için eziyet oluyor ve genelde kalkarken arabayı stop ettiriyor. Direksiyon sınavına girmeden rampada dur-kalk olayını mutlaka öğrenin.

5- Hız levhalarına uymamak Bir çok aday sınav heyecanından olsa gerek trafik levhalarındaki hız limitlerine uymuyor, bu limitlerin çok altında veya üzerinde aracı kullanıyor. Unutmayın hızlı araç kullanmak kazaya neden olabileceği gibi, aşırı yavaş araç kullanmak ta kazaya davetiye çıkarır.

6- Paralel park yapamamak İki araç arasına park yapmak sürücü adaylarını en çok zorlayan konulardan biri. Kimi adaylar 2’den fazla hamlede park yapabilirken, kimi adaylar da park yaparken konilere yada kaldırıma çarpıyor.

7- Geçilme kurallarına uymamak Birçok sürücü adayı sınav komisyonunun gözüne girmek için tüm kurallara dikkat ederken bir şeyi gözden kaçırıyorlar. Geçilme kuralları. Bir araç sizi geçmek için sollamaya çıktığında hızınızı azaltmalı yada sabit tutmalısınız. Hızınızı kesinlikle artırmamalısınız.

8- Aracı çalıştırırken vitesi boşa almamak Sürücü adayları heyecandan olsa gerek araç vitesteyken aracı çalıştırmaya çalışıyorlar ve aracı stop ettiriyorlar. Aracı çalıştırmadan önce mutlaka boşta olup olmadığını kontrol edin, viteste ise boşa alın.

9- Çıkış yaparken sinyal vermemek Sürücü adayları sinyalin yalnızca sollamalarda verilmesi gerektiğini düşündüğünden, trafiğe çıkarken sinyal vermiyorlar. Trafiğe çıkarken mutlaka sinyal verip öyle çıkın.

10- Dururken sinyal vermemek 

Benzer Yazılar