Trafik İşaret Levhaları
Ehliyet sınavında çıkabilecek tüm trafik işaret levhaları ve trafik levhalarının anlamı. Detaylar haberin devamında …
TEHLİKE UYARI İŞARETLERİ
Bu yol işaretleri araç sürücülerini olması muhtemel trafik kazalarına ve tehlikelerine karşın bilgilendirmek amaçlı olarak geliştirilen trafik levhalarıdır. Olması muhtemel kazaları engellemek için trafikte hayati önem taşırlar ve bu işaretleri takip etmek çok önemlidir. Toplamda 52 adet işaretten oluşmaktadır. Bunlardan en sık rastladığımız levhalar başlıca sağa viraj, sola viraj, u dönüşü, sağa dönüş yasak, sola dönüş yasak vb. olarak gösterilebilir.
TRAFİK TANZİM İŞARETLERİ
Bu grupta yer alan trafik levhaları daha çok trafikte düzeni sağlamak ve sürücüyü bilgilendirmek amaçlı geliştirilmişlerdir. Bu grupta toplam 69 adet farklı yol işaret levhası bulunur. Bu levhaları takip edersek trafik kurallarına daha çok riayet etmiş oluruz ve trafikte gideceğimiz yönleri daha iyi tayin ederiz. Bu işaretlerden başlıcalarıda yükseklik ve ağırlık limitlerini gösteren tabelalar, mecburi yön tabelaları, maksimum genişlik gösteren tabelaları ve giriş ve dönüş kısıtlaması ve yasakları tabelalarıdır.
BİLGİ İŞARETLERİ
Bu grupta yer alan tabelalarda daha çok sürücüye yol hakkında bilgiler veren ve yol üzerinde bulunan yerleşim yerleri , kurumlar, il sınırları gibi bilgileri içeren tabelalardır. Bu grupta toplam 112 adet yol işaret levhası bulunur. Bu tabelalardan başlıcalarıda il sınırı ve il sınırı bitişi, hastane, petrol, kamp yerleri, otopark, hız sınırı gibi tabelalardır.
DURMA ve PARKETME İŞARETLERİ
Bu gruptaki trafik işaretleri sürücüye nerede park edebileceği, nerede durup nerede duramayacağı gibi bilgiler veren trafik levhalarıdır. Bu grupta toplam 10 adet levha vardır. Bu levhalar daha çok park levhalarından oluşmaktadır.
YATAY İŞARETLEME
Bu gruptaki işaretler trafik işaret levhası halinde değil, yol üzerinde bulunan ve sürücülere bilgi veren işaretlerdir.Toplamda 23 farklı işaretten oluşur.